artikel

Duurdere hotelaanbiedingen voor Mac-gebruikers

Hotel

De Amerikaanse boekingssite Orbitz.com schotelt gebruikers van een Mac-computer duurdere hotelaanbiedingen voor dan andere computergebruikers. Bezitters van een Mac-computer zouden volgens een onderzoek meer geld uitgeven aan hotelovernachtingen.

Duurdere hotelaanbiedingen voor Mac-gebruikers

The Wall Street Journal meldt dat Orbitz.com met gepersonaliseerde aanbiedingen komt, op basis van computergebruik. Daarbij krijgen bezitters van een Mac-computer luxere en daarmee duurdere hotels voorgeschoteld op de site.

Orbitz.com benadrukt dat Mac-gebruikers nooit meer betalen voor dezelfde kamer dan PC-gebruikers. Feit is dat duurdere hotels hoger eindigen in de zoekresultaten voor Mac-gebruikers.

Uit eigen onderzoek van Orbitz.com blijkt dat bezitters van een Mac-computer gemiddeld maar liefst 30 procent meer besteden aan een hotelovernachting. Een ander onderzoek, van analistenbureau Forrester, wijst uit dat het gemiddelde jaarinkomen van Mac-gebruikers op ongeveer 79.000 euro ligt, 19.000 euro meer dan PC-gebruikers.

Reageer op dit artikel