artikel

Nederlanders naar Maastricht en Scheveningen

Hotel

Maastricht en Scheveningen zijn in trek bij Nederlanders. Beide plaatsen staan in de top 5 van populairste zomerbestemmingen van HotelSpecials.nl. Wat verder opvalt, is dat de gast kiest voor een kort verblijf in een viersterrenhotel en laat boekt.

Nederlanders naar Maastricht en Scheveningen

Bij boekingssite HotelSpecials.nl is Antwerpen onder Nederlanders de meest gekozen stedentriplocatie voor deze zomer. Berlijn is in opkomst, de Duitse hoofdstad steeg van plaats vijf naar plek twee. Belangrijkste reden is volgens de boekingssite de sterke daling in kamerprijzen.

Daaronder twee Nederlandse bestemmingen: Maastricht op drie en Scheveningen (foto) op vier. De top 5 wordt gecompleteerd door Brussel. Deze Belgische stad stond in de zomer van 2011 nog op plaats tien.

Korter maar luxer

Op basis van de gegevens van HotelSpecials kiest een derde van de Nederlanders voor een verblijf van één nacht. Vorig jaar werd in de meeste gevallen nog gekozen voor drie hotelovernachtingen.

Daarbij lijkt kwaliteit het te winnen van kwantiteit. In 66 procent van de gevallen kiest de Nederlandse vakantieganger voor een luxer viersterrenhotel.

Reageer op dit artikel