artikel

Horecainterieur: Hotel Roosevelt Middelburg

Hotel

In Middelburg is recent Boutique Hotel Roosevelt van start gegaan. Het hotel heeft 28 unieke kamers en 5 suites, waar onder een Presidential Suite. Hotel The Roosevelt is een particulier initiatief van ondernemersechtpaar Martin en Raymonde van der Louw uit Middelburg.

Horecainterieur: Hotel Roosevelt Middelburg

Het hotel is gevestigd in een jaren ’50 monument van architect J.F. Berghoef en bevindt zich op de Burg van Middelburg. Het interieur en de realisatie ervan was de verantwoordelijkheid van Estida. Uitgangspunt voor het ontwerp en de uitvoering was de elegante stijl uit de jaren 30 en 40, de periode van van het presidentschap van naamgever Roosevelt. Een president met Zeeuwse voorouders.

Opvallend detail in het kleurgebruik is de kleur aquamarijn, de lievelingskleur van president Roosevelt. Het hotel vult deze jaren 30 tijdgeest aan door bijvoorbeeld het gebruik van de C.O. Bigelow zeep, die Eleanor Roosevelt gebruikte.

Foto’s: Tranquilo

Reageer op dit artikel