artikel

Horecainterieur: Drake Devonshire Inn, Ontario

Hotel

Het gloednieuwe Drake Devonshire Inn in het Canadese Prince Edward County ligt aan de uitnodigende witte zandstranden van Lake Ontario. De kleurrijke inrichting van de dertien hotelkamers, waarvan twee suites, het restaurant en de bar staat vol met hedendaagse kunst en bizarre meubels.

Horecainterieur: Drake Devonshire Inn, Ontario

De designer maakt gewaagde combinaties van diverse stoelen, bankjes, tafels, fauteuils, kleuren en patronen. Op een smaakvolle manier heeft de plek een ongebruikelijke mix van hoog en laag, oud en nieuw, rustiek en gepolijst, ernstig en ironisch. De zoldersuite is de ultieme plek om te onthaasten. De royale ruimte heeft een puntdak, een open haard, ramen van vloer tot plafond en een ruim, eigen balkon met een fabuleus uitzicht op het meer.

Broeinest voor muziek

Het herbergachtige hotel is onderdeel van Toronto’s beroemde

Drake Devonshire Inn Hotel, bekend als een broeinest voor kunst, muziek en cultuur. Prince Edward County is een toeristisch gebied in opkomst, vanwege de streekproducten, nieuwe wijnen en mooie zoetwaterstranden. Het plattelandsgebied had nog geen stijlvolle verblijfplek voor vakantiegangers.

Drake Devonshire Inn Hotel grijpt de kans en opent deze maand Devonshire, liggend in een wijngebied met dertig wijnhuizen.

Locatie: Wellington, Prince Adward County, Ontario
Type: voormalig gieterij omgebouwd tot hotel, onderdeel van The

Drake Devonshire Inn Hotel in Toronto. Drie verdiepingen, elf hotelkamers en twee suites, restaurant, bar, lobby, vergaderruimte, speelruimte, indoor- en outdoorpaviljoen, buitenbar met een gemetselde schoorsteen en open haard, terras
Open: april 2015
Kleur: vrolijke kleuren zijn rijkelijk gecombineerd in diverse patronen op muren, vloeren en meubilair
Materialen: kunst en heldere en contrasterende tegels worden gemengd met bedrukte stoffen. Oude en nieuwe meubels, decoraties en bouwmaterialen. Gerenoveerde vintage meubels en sfeermakers gecombineerd met op maat gemaakte meubilair. Op de bedden liggen wollen dekens en lappenpoppen gemaakt door Canadese ambachtslieden.
Website: Drake Devonshire Inn
Foto’s: Nikolas Koenig
Design: +tongtong, John Tong

 

 

 

Reageer op dit artikel