artikel

De top 3 te verwachten hotelgasten deze zomer

Hotel 557

Britse, Duitse en Italiaanse hotelgasten vormen samen de top drie aan nationaliteiten die goed zijn voor 76% van de te verwachten hotelgasten in Nederland deze zomer. Britten blijken bereid te zijn het meest uit te geven aan een hotelovernachting in ons land, zo meldt platform Trivago.

De top 3 te verwachten hotelgasten deze zomer

37% van de te verwachten hotelgasten deze zomer zijn Britse toeristen. Verwacht
wordt dat ongeveer 31% van de hotelgasten in juni, juli en augustus uit Duitsland komt en 8% uit Italië, blijkt uit cijfers van Trivago.

Kamerprijzen per nationaliteit

Britten blijken bereid te zijn het meest uit te geven aan een hotelovernachting in ons land deze zomer. Ze kiezen voor een hotelovernachting van gemiddeld €176 per nacht. De Duitsers geven de voorkeur aan een goedkopere overnachting, met een gemiddelde prijs van €157. Dat is 3 euro goedkoper dan de gemiddelde hotelprijs die de Italianen (€160) deze zomer in Nederland willen uitgeven aan hun hotel.

Zowel de Duitsers als de Italianen zijn bereid in Amsterdam gemiddeld 10 euro meer te betalen voor een hotelovernachting. Terwijl de Britten juist kiezen voor een hotelovernachting in de hoofdstad die gemiddeld €175 kost, 1 euro goedkoper dus dan de landelijk gemiddeld gekozen hotelprijs van €176.

Wanneer boeken

Vorig jaar zochten de Duitsers en Britten vooral in week 22 naar een hotel tijdens de zomervakantie, de week die dit jaar op maandag 29 mei begint. De Italianen daarentegen boekten in het verleden massaal last-minute en midden in de zomer. De piek aan zoekopdrachten naar hotels vond plaats in week 32, de week die dit jaar begint op 7 augustus.

De zomertrends cijfers van 2017 zijn gebaseerd op zoekgedrag op de website van Trivago naar hoteldeals in de maanden juni, juli en augustus 2017. Dit in de periode van 1 januari tot 5 april 2017. Gekeken is eveneens naar de cijfers van het zoekgedrag in 2016 voor de zomermaanden, waaruit te zien is in welke periode vorig jaar, bepaalde nationaliteiten massaal op zoek gingen naar hoteldeals voor de zomermaanden.

Lees ook: Trivago Nederland: Amsterdam niet in top 10 hotelsteden

Hoteliers kunnen via Trivago Hotel Manager PRO zelf inzicht krijgen in welke nationaliteiten hun hotelprofiel  het meest bekijken. Sinds 31 maart 2017 maken meer dan 280.000 hoteliers over de hele wereld gebruik van dit metasearch marketing platform om een hotelprofiel te creëren. De Hotel Manager is momenteel beschikbaar in 10 verschillende talen voor hoteliers in 21 landen.

Reageer op dit artikel