blog

I don’t care

Hotel

Recent bezocht ik de jaarvergadering van Koninklijke Horeca Nederland (KHN), afdeling Amsterdam. Bij binnenkomst dacht ik een ogenblik dat ik bij de vergadering van KHN Volendam was beland. Met alle respect voor Volendam. Slechts een vijftigtal leden was aanwezig, waarvan het overgrote deel in de café- en restaurantsector werkzaam is. Van de hoofdstedelijke hoteliers had slechts een handvol de moeite genomen om deze vergadering te bezoeken.

I don’t care

Ik vind dit zeer bedroevend. Enerzijds is dit een gemis aan respect voor een bestuur dat zich voor onze belangen inzet en anderzijds een gemis om van de gelegenheid gebruik te maken met collega’s van gedachten te wisselen.

Indien er geen problemen waren in de hoofdstad, zou men het nog kunnen begrijpen, maar bedreigingen zijn er wel degelijk. De grote uitbreiding van de hotelcapaciteit baart velen zorgen en ook de naheffingen van de toeristenbelasting die nu bij hotels op de mat vallen, vragen om een gezamenlijke actie.


Deze naheffingen, over de periode 2007 tot en met 2009, bedragen voor een middelgroot hotel al gauw vele tienduizenden euro’s. Dat zou op zich toch al een reden moeten zijn om eens te gaan horen wat er nu precies aan de hand is.

Natuurlijk waren er hoteldirecteuren met een geldige reden niet aanwezig. Maar waar waren die anderen? Te druk met hun eigen bedrijfsvoering? Geen interesse in wat er buiten hun bedrijf gebeurt? Of was het te veel moeite om naar een locatie buiten het centrum te gaan?

De bijeenkomst werd afgesloten met de uitreiking van de Henk de Lugt Award aan de zeer betrokken hotelier Hans Vugts. De veel te jong overleden Henk de Lugt, die altijd aanwezig was tijdens dit soort vergaderingen, zou mijn ergernis hebben gedeeld.

Reageer op dit artikel