blog

Hybride

Hotel

Dat er een officiële term was voor de ‘zwevende’ gast wist ik niet. De gast die de ene dag bij een pannenkoekenrestaurant eet en de andere dag bij een sterrenrestaurant. Maar die term bestaat: hybride. Naast auto’s, fietsen en kunst, kan een gast dus ook hybride zijn.

Hybride

Rabobank heeft het uitgezocht en ziet een opmars van hybride gasten. Voor de horeca betekent dit dat het standaardproduct voor een standaardprijs onder druk staat. Gasten gaan voor goede kwaliteit tegen een scherpe prijs of zijn bereid te betalen voor een authentiek product of unieke ervaring. Alles daar tussenin verliest terrein.

Misset Horeca interviewde twee ondernemers, Rino Soeters van La Bergère Group en Sharan Pasricha van The Hoxton, die dat heel goed begrijpen. Het onlangs geopende Maastrichtse hotel Kaboom van Rino Soeters is geen standaard lowbudgethotel, maar biedt affordable luxury. Soeters biedt zijn gasten viersterrenservice voor een tweesterrenprijs. Hij verrast zijn gasten en doet geen concessies aan kwaliteit als het gaat om bed, sanitair en tv. De gast betaalt nog geen €60 per nacht, maar merkt aan niets dat het goedkoop is.

In de Amsterdamse vestiging van The Hoxton biedt Pasricha zijn hotelgasten authenticiteit, een unieke ervaring en culturele connectiviteit. Het hotel is een community waarin de lobby de spil is. Het hotel biedt goede cocktails, lezingen, bierproeverijen en yogaklassen. Per maand zijn er zo’n acht gratis toegankelijke events voor gasten én niet-gasten om zo die authentieke mix van locals en gasten te creëren.

Reageer op dit artikel