blog

Cocktail-impuls voor Nederlandse hotelbar

Hotel

Internationaal is het eigenlijk altijd al wel een gewoonte geweest om voor goede cocktails af te spreken in een hotelbar. Ook de lokale bevolking komt er over de vloer en dit zorgt voor een heel interessante mix van mensen. In een hotelbar is altijd een bepaalde sfeer aanwezig: avontuur hangt in de lucht en je ontmoet de meest interessante mensen met de gekste verhalen.

Cocktail-impuls voor Nederlandse hotelbar

Momenteel is ’s werelds beste bar dan ook een hotelbar. The Artesian in het Londense hotel The Langham. Afgelopen oktober won de bar voor het vierde jaar op rij de uitverkiezing van beste bar ter wereld. Ook in de Engelse hoofdstad: de American Bar in het Savoy Hotel. Een echte klassieker met een rijke geschiedenis.

In Nederland was altijd het tegenovergestelde het geval. Wanneer je in Nederland in een hotel verblijft, wil je eigenlijk juist zo snel mogelijk het hotel uit. De minibar is vaak leeg en drankjes aan de bar kun je er nauwelijks krijgen, laat staan een kwaliteitscocktail. Gelukkig is dit heel hard aan het veranderen. Steeds meer hotels zijn zich gaan richten op goede service en kwaliteit in het restaurant én in de bar. De afgelopen tijd hebben het Amstel, Hotel L’Europe, Pulitzer en velen met hun het restaurant- en baraanbod flink onder handen genomen.

Ook zijn er nieuwe spelers bij gekomen. Hotelbars zijn hot en ook ik heb mij het afgelopen half jaar als consultant bezig- gehouden met het opzetten van een hotelbar.
NH Collection Hotel Krasnapolsky opende begin februari de deuren van cocktailbar
The Tailor en is hiermee helemaal klaar om op internationaal niveau mee te spelen. Samen met Wynand Fockink heb ik een eigen likeur en een aantal cocktailbitters ontwikkeld en ook de cocktailkaart is van mijn hand.

De vernieuwde Pulitzer bar is ook net geopend, onder toeziend oog van Andrew Nicholls, en zeker ook het proberen waard. Loop dus gerust eens een hotel binnen en beleef wat er zo leuk is aan een goede hotelbar.

Reageer op dit artikel