blog

Minor

Hotel 705

Rob van Ginneken is docent aan NHTV in Breda. Voor Misset Horeca blogt hij over zowel het onderwijs als zijn expertisegebied: eigendomsconstructies in de hotellerie. En niet zelden komen die twee samen.

Minor

De afgelopen drieënhalve maand hebben we aan NHTV voor het eerst onze afstudeerspecialisatie ‘The Business of Hotels’ gedraaid. Het idee, de naam zegt het hopelijk al een beetje: de wat meer ‘harde’ kant van de hotellerie meer voor het voetlicht brengen. Hoeveel studenten weten waarom sommige hotelinvesteerders kiezen voor huur- en andere weer voor managementcontracten? Of wat voor type dat überhaupt is, een ‘hotelinvesteerder’? Of wat de zegeningen (kunnen) zijn van omzet binnenkrijgen via OTA’s? Welke Big Data je nou echt moet analyseren om je bedrijfsvoering te optimaliseren?

Voor de studenten ging er zoals verwacht een wereld open, maar ook zelf heb ik nog het een en ander opgestoken. Vooral ook van de vele gastsprekers die we over de vloer hadden. Zo wist ik bijvoorbeeld niet dat ik (via mijn ietwat saaie ABP-pensioen) mede-eigenaar ben van de Europese tak van Host Hotels & Resorts, en dus van b.v. het Renaissance in Amsterdam, en het Hotel Arts in Barcelona? Dat je niet alleen mooie plaatjes op je website(s) moet hebben, maar vooral ook relevante tekst – in HTML-format wel te verstaan, anders pakken veel zoekmachines het niet.

De eindopdracht voor de studenten is om een kort artikel te schrijven over een actueel ‘The Business of Hotels’ onderwerp, voor een hospitality-tijdschrift zoals Misset Horeca. We hebben ze een 10 beloofd als we het zó, zonder wijzigingen kunnen doorsturen aan de redactie. Wellicht leest u binnenkort een van die verhalen?!

Reageer op dit artikel