blog

Horeca is net topsport

Hotel 1768

Met genoegen heb ik gekeken naar de wervelende sprint van Dylan Groenewegen. Genoten van de eerste wedstrijden van het EK voetbal voor Vrouwen. Met plezier kijk ik uit naar de start van de voetbalcompetitie. Waarom? Gewoon, omdat ik sport geweldig vind.

Horeca is net topsport
Erik-Jan Ginjaar, directeur Postillion Hotels Nederland

Ik ben niet van elke sport een even groot fan, maar leuk om naar te kijken vind ik het vaak wel. Tot het gaatje gaan, een leven volledig in het teken van topprestaties. Sport boven een sociaal leven plaatsen. Sport boven familie. Niet altijd begrepen worden, maar wel altijd genieten.

Topsport en horeca

Topsport en horeca hebben veel gelijkenissen. In de zomermaanden valt me dit nog meer op. Op onze locaties met een groot terras of een mooie omgeving is het hard werken. Juist deze maanden moet het gebeuren. Niets vakantie. Weg met vrije tijd. Gasten en gastvrijheid, dat is wat de klok slaat. Op locaties met een meer zakelijke achtergrond is het zomerreces aangebroken. Terug naar een minimale bezetting. Uitrusten voor het najaar. Ons klaarmaken voor de grote drukte. Een trainingskamp, opmaken voor de grote wedstrijden later dit jaar.
Juist dat laatste vind ik lastig, daar ligt een uitdaging. Vergelijk het met de seizoenstart van Ajax afgelopen jaar. De eerste wedstrijden onder Peter Bosz waren geen succes. Had de selectie toen direct klaargestaan dan waren ze, gezien het verschil met Feyenoord, kampioen geworden.

Wedstrijdritme

Maar hoe zorg je nu dat je klaarstaat? Ik heb de laatste vijf jaar altijd een septemberdip gezien. Na bijna zes weken complete rust is het moeilijk om de motor weer aan te drijven. De motor weer helemaal op te warmen en er weer te staan. Dat gaat haperend. Alsof het gebrek aan wedstrijdritme je opbreekt. Ik droom ervan om eens een middag met Giovanni van Bronckhorst, Frank de Boer of Phillip Cocu te praten. Gewoon om ervaringen uit te wisselen. En om van hen te leren hoe ik mijn selectie weer klaarstoom voor een nieuw seizoen.

Erik-Jan Ginjaar, directeur
Postillion Hotels Nederland

Lees hier meer blogs van Erik-Jan Ginjaar

Reageer op dit artikel