blog

Stabiele factoren in dynamische hotellerie

Hotel 888

In 2012 begon ik mijn carrière bij Postillion Hotels Nederland. Vanuit Zuid-Limburg een geweldige stap, niet alleen omdat ik voor het eerst ‘boven de rivieren’ ging werken, maar ook omdat ik in Bunnik te maken kreeg met veel vergader- en congreszalen. Spannend! Zalen vullen was totaal nieuw voor mij.

Stabiele factoren in dynamische hotellerie
Erik-Jan Ginjaar, directeur Postillion Hotels Nederland

In één van mijn eerste gesprekken met een grote klant, kreeg ik meteen de vraag: ‘Denk je niet dat je eigenlijk voor een bedrijf zonder toekomst bent gaan werken? Zalen? Ontmoeten is echt zo ouderwets, alles gaat straks via videoconferencing. Denk bijvoorbeeld aan Skype.’ Ik was er een beetje stil van en stond met mijn mond vol tanden. Ik had toch niet een verkeerde carrièreswitch gemaakt?

Nu, ruim zes jaar later, blijkt het tegendeel waar en zijn we een hotel in Amsterdam aan het bouwen. Uiteraard is de meest ingewikkelde vraag: hoe ga je de kamers inrichten. Welke trends ga je volgen? Hoe voldoe je aan de eis van de gast anno nu?

Als je op Google zoekt, kom je uit op tientallen pagina’s met onderzoeken. Van technische innovaties tot het opheffen van een traditionele lobby, van een wellness als badkamer tot designneubelen. En oh ja, vergeet ook niet dat je tegenwoordig hard moet werken aan je ‘online presence’. Er is niet alleen veel onderzoek, er zijn ook enorm veel leveranciers die bellen, mailen, appen, sms’en en folders sturen met allemaal noviteiten die absoluut nodig zijn om je hotel vol te krijgen.

Wat me verbaast? Er is maar één aanbieder van hotelbedden geweest. Eén. Dat is toch raar? Een hotelkamer van de toekomst heeft toch nog steeds het bed centraal staan? Want zal het bed – ondanks alle ontwikkelingen in de toekomst – niet altijd het belangrijkste onderdeel blijven van de kamer? Geen noviteit kan tegen een goed bed op. Net als elkaar ‘in real life’ ontmoeten nog steeds niet tegen videoconferencing op kan.

 

Reageer op dit artikel