fotoreportage

Hostelle Amsterdam: eerste hostel voor alleen vrouwen

Hotel

In het voormalig hoofdkantoor van de Hema in Amsterdam Zuid-Oost is onlangs Hostelle gestart. Een hostel speciaal voor vrouwen. Bianca Brasdorp is exploitant. En ook designer, al hielpen kunstenaars haar. Brasdorp trots: ‘Dit is het eerste hostel voor vrouwen.

Hostelle Amsterdam: eerste hostel voor alleen vrouwen

Brasdorp zegt zich te richten op vrouwelijke bezoekers uit binnen en buitenland in de leeftijd tussen 16 en 55 jaar. Ofwel toeristen en/of backpackers die Amsterdam voor een korte of langere tijd bezoeken alleen reizend of in groepsverband. Ze verwacht vooral gasten uit Engeland, Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten.

Het pand waarin Hostelle huist staat momenteel leeg en wordt herbestemd. De helft van de vierde verdieping is nu ingericht als hostel. Woningstichting Rochdale is eigenaar van het pand.

Brasdorp zorgde zelf voor het design van de kamers. ‘Er hebben een aantal kunstenaars meegewerkt aan de muurschilderingen en de inrichting van enkele kamers’, aldus Brasdorp. ‘Er zijn 15 kamers en 84 bedden in totaal variërend van 2 tot en met 8 persoonskamers.’

De prijzen varieren van 19 euro voor een bed in een 8 persoonskamer doordeweeks tot en met 35 euro voor in het weekend. Een ontbijt kost €5, verder worden er geen maaltijden geserveerd.

 

Foto’s: Martin Aas van LA Productions

Reageer op dit artikel