fotoreportage

citizenM, New York City

Hotel

De Nederlandse hotelketen citizenM opende vorige maand zijn eerste vestiging in de Verenigde Staten. Het hotel op Times Square in New York is met 21 verdiepingen en 230 kamers de grootste citizenM tot nu toe. CitizenM is vernieuwend door het idee van betaalbare luxe: designkamers met weinig vierkante meters. Zo heeft de locatie in NY een mooie collectie hedendaagse kunst en fotografie: werken van Andy Warhol, Daido Moriyama, Florian Süssmayr en David LaChapelle. De lobby is ingericht als woonkamer, met boekenkasten van vloer tot plafond waarin een bonte verzameling van kunst-objecten uit de hele wereld wordt gepresenteerd. Voor die lobby maakte kunstenaar Julian Opie een acht meter hoge installatie. Na hotels in Amsterdam, Rotterdam, Londen, Glasgow en nu New York breidt de keten zich verder uit, met Parijs als volgende locatie. Voor haar expansie naar Zuid Oost Azië ging de Nederlandse keten onlangs een samenwerking aan met de in Hongkong gevestigde Artyzen Hospitality Group aan.

citizenM, New York City

Zo heeft de locatie in NY een mooie collectie hedendaagse kunst en fotografie: werken van Andy Warhol, Daido Moriyama, Florian Süssmayr en David LaChapelle. De lobby is ingericht als woonkamer, met boekenkasten van vloer tot plafond waarin een  bonte verzameling van kunst-objecten uit de hele wereld wordt gepresenteerd.  Voor die lobby maakte kunstenaar Julian Opie een acht meter hoge installatie.Na hotels in Amsterdam, Rotterdam, Londen, Glasgow en nu New York breidt de keten zich verder uit, met Parijs als volgende locatie. Voor haar expansie naar Zuid Oost Azië ging de Nederlandse keten onlangs een samenwerking aan met de in Hongkong gevestigde Artyzen Hospitality Group aan.

 

Type: hotel met 230 kamers (vanaf €144), 21 verdiepingen, dakterras, buitengym, canteenM, koffie- en cocktailbar, gemeenschappelijke werkruimte
Open: 10 april 2014
Stijl: woonkamerstijl met hedendaagse kunst en design. Meubels van het Zwitserse meubelmerk Vitra.  Innovatieve voorzieningen, waaronder self check -in, Apple iMac stations, volledig aanpasbare sfeer op de kamers via touchscreen MoodPads
Website: Citizenm.com

Reageer op dit artikel