fotoreportage

W Hotel Seattle

Hotel

W Seattle ligt in het centrum van Seattle, op loopafstand van openbare bibliotheek, Columbia Center en Washington State Convention Center. In de buurt liggen ook Pike Place Market en Space Needle. De begane grond van het hotel is medio 2012 gerenoveerd. De hotelbar, restaurant en lounge hebben een futuristische uitstraling gekregen.

W Hotel Seattle

Locatie: Seattle
Type: hotelbar, hotelrestaurant en een hotelwoonkamer
Openingsdatum: mei 2012
Capaciteit: restaurant biedt plaats aan 100 gasten
Stijl: futuristische aspiratie van Seattle
Materialen: In de gerenoveerde begane grond van het W hotel staan pilaren. Deze zijn bekleed met gestapelde modulaire elementen. De palen zijn een herinterpretatie van totems uit de omgeving. De cilindrische haard is bekleed met roestvrijstalen tegels geborsteld met een patroon en een ‘scherm’ wordt gecreëerd door gekleurde touwen. De wand van de  bibliotheek is een grafische gemanipuleerde wand, zodat het lijkt alsof de wand vol staat met LP-albums. Aangepaste betontegels vormen de wanden van de bar.
Kleuren: gedempte tinten worden afgewisseld met felle kleuren
Designbureau: Skylab Architectuur
Website:wseattle.com

Reageer op dit artikel