fotoreportage

25hours Hotel, Wenen

Hotel

Boven de voordeur bij het gerenoveerde 25hours Hotel in Wenen staat met grote letters ‘we are all mad here’. Gek is het hotel in het Museumkwartier zeker. Alles draait er om het circus. De hotelkamers hebben een kleurrijke muurvullende schildering van clowns, acrobaten, circusdieren of goochelaars, zachte tapijten op ruwe betonvloeren en zware fluwelen gordijnen.

25hours Hotel, Wenen

Opvallend zijn de extra hoge bedden, waarvan de bodems zich zo’n 70 centimeter boven de vloer bevinden. Het interieur doet denken aan de meubels in een circuswagen. Ook de lobby heeft een ongewone uitstraling. De tralies brengen associaties naar boven van tijgerkooien. Al schommelend in de stoelen en banken hangend aan kettingen fantaseer je over een acrobaat die hoog in de lucht zijn kunsten laat zien. Het circusconcept, dat jeugdherinneringen en droombeelden naar boven brengt, is één van de zeven hotels van het merk 25hours Hotels. Het circushotel in Wenen werd in 2013 gerenoveerd en uitgebreid met 185 kamers (totaal 119 kamers, waarvan 34 suites), Spa, restaurant, vergaderruimtes en een dakterras. De overige 25hours Hotels zijn gevestigd in de steden Wenen, Berlijn, Frankfurt, Hamburg en Zürich.

Locatie: het Museumkwartier, zevende district, Wenen
Type: hotel met 119 kamers, waarvan 34 suites, Spa, vergaderruimtes, restaurant en dakterras met uitzicht over de stad. Op terras met bar kan gegeten, gedronken en in de avonduren gedanst worden. 
Openingsdatum: april 2013
Stijl en materialen: circusthema, vintage en moderne meubels, circusattributen en –elementen, behang met op maat gemaakte illustraties van de kunstenaar Olaf Hajek,betonnen vloeren met dikke tapijten, zware fluwelen gordijnen, tralies, spiegels, grappige circusgerelateerde teksten en bewegwijzeringen. 
Kleuren: vrolijke kleuren, zoals geel, groen, rood, paars, blauw. Kleurrijk concept.
Foto: Rupert Steiner en Steve Herud, Berlin
Website: 25hours.com
Design:Dreimeta Design

Reageer op dit artikel