fotoreportage

Foto’s: hotel The Hoxton naar Nederland

Hotel

Het eerste Hoxton hotel buiten Londen opent vanaf 6 juli aan de Herengracht. Amsterdam heeft de primeur. Het hotel met 111 kamers over vijf verdiepingen kenmerkt zich door een de no-nonsense mentaliteit. Kamers zijn er van shoebox tot roomy, prijs vanaf 89 euro.

Foto’s: hotel  The Hoxton naar Nederland

General manager van The Hoxton is Jeroen Bronsveld, ceo is Sharan Pasricha. Bekijk de beelden.

Ongeacht het kamertype krijgt de gast van The Hoxton een koelkastje gevuld met verse melk en mineraal water en een uur lang gratis telefoneren. In de ochtend is er voor alle gasten een ‘breakfast bag’ met granola, yoghurt, jus d’orange en een banaan.

Amsterdamse signatuur

Voor de inrichting van de kamers is het Amsterdamse design duo Nicemakers gevraagd. Alle kamers hebben een en-suite waterval douche; in enkele kamers staat een bad of is er een dubbele waterval douche.

Op de benedenverdieping van The Hoxton is het restaurant Lotti’s gevestigd. Dit Italiaanse restaurant is een samenwerking met Soho House Group en serveert ontbijt-, lunch- en dinergerechten. Gasten zitten aan grote tafels of voor meer privacy, in een private booth. Vanuit de lobby leidt een spiraaltrap naar een mezzazine bar waar koffie en cocktails kunnen worden genuttigd.

The Apartment

Tenslotte kent het hotel ‘The Apartment’, een verzameling van vijf verschillende ruimtes en een centrale keuken met gevulde koelkast voor bezoekers. Flexwerkers, creatievelingen en buren kunnen hier neerstrijken voor een zakelijke afspraak, kop koffie of brainstorm. In de avonduren tovert ‘The Apartment’ om in een bar voor events of private dinners.

Reageer op dit artikel