fotoreportage

Post-Plaza, Leeuwarden

Hotel

Post-Plaza Hotel in Leeuwarden is uitgebreid met veertig nieuwe hotelkamers en een grand café in het naastgelegen oude postkantoor. Het historische pand uit 1904 is volledig gerenoveerd. Grote pilaren en een plafond met een middenschip en 10 meter hoge nok geven het grand café een kathedraalachtige sfeer. ‘Grand Café Post-Plaza is stoer, toegankelijk, vriendelijk maar informeel’, aldus directeur Herman Schreuder.

Post-Plaza, Leeuwarden

Voor de inrichting van het grand café en de veertig nieuwe hotelkamers hanteert Post-Plaza samen met interieurarchitect Gerben van der Molen vijf uitgangspunten: toegankelijk, authenticiteit met een knipoog naar het verleden, stoer, vriendelijk maar informeel, grootstedelijk maar eigentijds.

Directeur Herman Schreuder: ‘De indrukwekkende, kathedraalachtige ruimte krijgt een warme en gezellige sfeer door de kleurstelling, de verlichting en de gordijnen van 5 meter lang.’ Het pand was eerder in gebruik als congrescentrum en niet toegankelijk voor iedereen. Nu wel. ‘Post-Plaza geeft het postkantoor weer terug aan de stad’, glimlacht Schreuder.

De historie van het pand vind je her en der terug in de zaak: de menukaarten zijn gemaakt van oude postmappen, in het logo van Post-Plaza prijkt een postbode en de leestafel met de postvakjes oogt als een ouderwetse postsorteertafel. ‘De historie van het pand, persoonlijke service en aandacht in combinatie met de Friese cultuur zijn onze speerpunten’, zegt Schreuder.

Reageer op dit artikel