fotoreportage

Foto’s vernieuwde NH Collections Doelen en Barbizon Palace

Hotel 159

NH presenteerde drie verbouwde en hernoemde hotels op één dag. Naast NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky ook deze twee: NH Collection Doelen en NH Collection Barbizon Palace.

Foto’s vernieuwde NH Collections Doelen en Barbizon Palace

Het pand van NH Collection Doelen dateert uit de vijftiende eeuw en is daarmee het oudste hotelgebouw van Amsterdam. Vroeger was het pand het thuishonk van het militaire onderdeel de kloveniers en in 1642 schilderde een zekere Rembrandt van Rijn in opdracht van de Schutterij zijn wereldberoemde ‘De Nachtwacht’, met als doel deze tentoon te stellen in wat toen de Kloveniersdoelen heette. De Rembrandtsuite in het hotel is tot op de dag vandaag een ode aan dit wereldberoemde schilderij, dat ook exact op deze locatie aan de muur heeft gehangen. Ook Keizerin Elisabeth in Beieren (1837-1898), beter bekend als Keizerin Sissi, behoorde tot de vaste clientèle van het hotel. Op 6 juni 1964 verbleven The Beatles in het hotel toen zij hun enige concert ooit in Nederland gaven. NH Collection Doelen telt 81 kamers, waarin modern design en traditionele kenmerken hand in hand gaan. In restaurant Swych, vernoemd naar de ‘Swych Utrecht’ toren die in 1482 de eerste bestemming van het pand was, borduurt executive chef Rudolf Brand verder op het succes van pop-up restaurant Roomservice at Olof’s in Barbizon Palace: een toegankelijk menu waar groenten en kruiden de hoofdrol spelen. Vlees en vis zijn te bestellen als side-dish.

NH Collection Barbizon Palace is al wel gepresenteerd, maar nog niet open. Er wordt de laatste hand gelegd aan de renovatie van het zeventiende-eeuwse pand dat ruimte biedt aan 274 kamers,  twaalf meeting- en eventruimtes en een fitnessruimte. Restaurant Vermeer* opent in juni weer de deuren, tot die tijd kookt chef Chris Naylor tijdelijk in de vijftiende-eeuwse Sint Olofskapel, die via een ondergrondse doorgang onder de Zeedijk aan het hotel is verbonden. Daar zit nu pop-up restaurant Roomservice at Olof’s, een ‘flexitarian’ restaurant dat volledig is opgetrokken uit het oude meubilair van het hotel.

Reageer op dit artikel