fotoreportage

Horecainterieur: hostel Roots Tilburg

Hotel 843

Eigenaren Marion Leijtens en Koen Molkenboer openden begin april hostel Roots in Tilburg. ‘Het eerste hostel in Tilburg is geen jeugdhotel maar een hostel voor alle leeftijden. Er zijn privékamers, maar ook gedeelde kamers met sanitair op de gang, een livingroom en een bar. De aankleding verwijst naar het Tilburgse leven’.

Horecainterieur: hostel Roots Tilburg

Het echtpaar Marion Leijtens (34) en Koen Molkenboer (36 realiseerden hun droom van een hostel in Tilburg met behulp van crowdfunding. Crowdunding van Roots leverde in één dag de laatste 106.000 euro. De ondernemers klusten zelf veel aan de realisatie van het hostel. Ze kregen veel hulp van vrienden. De sfeer ademt vrolijkheid en positieve energie uit.

Naam Roots Tilburg

De naam van het hostel verwijst naar het feit dat de ondernemers sinds 2016 weer teruggekeerd zijn naar Tilburg, de roots van het echtpaar. ‘Bij Hostel Roots voel je ‘thuis in Tilburg’. Door de themakamers en de aankleding te verbinden aan Tilburgse trekpleisters, waan je je als gast in het Tilburgse leven’, zegt Leijtens.

Horecainterieur

Het hostel heeft een torenkamertje met prachtige glas-in-lood-ramen, een kelderbar met uitzicht op de stoep en wandelend Tilburg en een zithoek in de gigantische kluis van het oude bankgebouw. Vanuit de enorme centrale hal kijk je op de binnenste drie verdiepingen uit. ‘Dat het een bankgebouw uit 1903 dateert, kun je nog overal aan aflezen. Roots Tilburg is er voor iedereen: van festivalbezoekers, bruiloftsgasten tot sportteams”, vertelt Leijtens.

Tot 60 slaapplaatsen

Leijtens: ‘Voor een betaalbare, comfortabele, groepsaccommodatie in het centrum van Tilburg ben je bij ons aan het juiste adres. Ons hostel is op loopafstand van het centraal station en we hebben de beschikking over een ruim aantal parkeerplaatsen. In totaal hebben we 12 slaapkamers, waarvan 4 privé-kamers met sanitaire voorzieningen op de kamer en nog 8 kamers variërend van een 4- tot 10-persoonskamer, waarbij je de sanitaire ruimtes deelt. In totaal zijn er 60 bedden beschikbaar.

Geschiedenis over het pand

Hostel Roots is gevestigd in een monumentaal pand aan de Stationsstraat 41. Leijtens: ‘Een pand met een verhaal, wat één en al geschiedenis ademt. Dit rijksmonument is een voormalig bankgebouw in Art-Noveau stijl, uit 1903. In 1995 werd het omgebouwd tot advocaten- en notariskantoor. De originele bankkluis en de traliedeuren zijn nog steeds te bewonderen in de kelder.’

Een ander bijzonder hostel opende in januari 2017 de deuren in een voormalig gevangenis. Kijk hier binnen bij Hostel Alibi in Leeuwarden.  

 

Reageer op dit artikel