fotoreportage

Street Art Rooms in DoubleTree by Hilton

Hotel 1368

In het diepste geheim heeft het summum van de internationale street art scene de afgelopen dagen hard gewerkt aan vijf muurschilderingen in kamers van het DoubleTree by Hilton hotel op de NDSM-werf in Amsterdam Noord.

Street Art Rooms in DoubleTree by Hilton

Vorige week legde de Amerikaanse Starfighter de hand aan de laatste kamer en zijn de kamers officieel in gebruik genomen met een feestelijke opening. De Hilton Art Rooms zijn het resultaat van een nauwe samenwerking tussen het DoubleTree by Hilton Hotel NDSM-werf en Street Art Today.

 

Elke hotelkamer Double Tree by Hilton heeft eigen sfeer

De NDSM-werf is een van de bekendste graffiti en street art locaties in Nederland dus waar komen street art Art Rooms beter tot hun recht dan in het stijlvolle Hilton hotel op de voormalige scheepswerf? Samen met Street Art Today selecteerde het DoubleTree by Hilton Amsterdam NDSM-Wharf niemand minder dan Dan Kitchener GB), Alice Pasquini (IT), StarfighterA (LA), Onur Dinc (CH) en My Dog Sighs (GB) om hen vervolgens los te laten in de vijf kamers. De muurschilderingen zijn speciaal voor het hotel gemaakt en elk werk geeft de kamer een bijzondere sfeer. Kunstenaars als Alice Pasquini en My Dog Sighs zijn gerespecteerde street artists die menig straat wereldwijd hebben opgefleurd. Een overnachting in hun kamers gecombineerd met wandelingen over de werf en door de stad, biedt bezoekers een leuke street art ontdekkingstocht op.

Het DoubleTree by Hilton Amsterdam NDSM-wharf is een viersterren boetiekhotel in het hart van de NDSM Werf in Amsterdam-Noord. De comfortabele en moderne kamers bieden uitzicht over het IJ, de werf en nu ook de muurschilderingen van een selectie hoogstaande street art kunstenaars. Hilton stond in 2016 op nummer 10 in de Top 100 Grootste bedrijven en merken van Misset Horeca. Vorig jaar werd naast het nu al iconische Hilton Schiphol, met een door Mecanoo ontworpen pand en interieur van HBA The Gallery, ook de hotels in Rotterdam en Den Haag aangepakt én opende de tweede DoubleTree by Hilton in Amsterdam.

Leestip: Street art in De Bajes

Reageer op dit artikel