fotoreportage

Foto’s: Twenty Eight hotelappartementen in Amsterdam

Hotel 1188

In april 2017 heeft de City ID Group aan het Stadionplein in Amsterdam Twenty Eight geopend. Het is het eerste appartementenhotel van het nieuwe label City ID Suites. Een tweede complex is in ontwikkeling en komt in de Houthavens onder de naamt Boot & Co.

Foto’s: Twenty Eight hotelappartementen in Amsterdam

Het zijn full service boutique appartementenhotels. Twenty Eight aan het Stadionplein heeft 56 appartementen en studio’s.

Het gebouw op het Amsterdamse Stadionplein waarin Twenty Eight is gevestigd, is ontworpen door Hans Kollhoff Architekten. Op de begane grond van het pand bevindt zich Het Amsterdamse Proeflokaal.

De lokale identiteit van de stad Amsterdam komt volop tot bloei in de inrichting van het hotel. Zo zijn de hoofdeinden van de bedden geïnspireerd op Amsterdamse grachtenpanden, kent iedere badkamer Delftsblauwe tegeltjes, en komt ‘Nederlands oranje’ terug in het interieur door middel van subtiele kleuraccenten.

De positionering van Twenty Eight is vergelijkbaar met die van boutique hotels: ingetogen luxe, relatief kleinschalig en bijzonder design en persoonlijke service staan voorop.

Martin Brudnizki Design Studio tekende voor het interieurontwerp en de tailormade design meubels. Elk appartement/studio heeft een woongedeelte, volledig uitgeruste keuken en kingsize bed met Auping spiraalbodem en matras. Voor de liefhebber is er een sauna en fitness.

City ID Group richt zich met Twenty Eight op de veeleisende Young Dynamic Urban Professional. Dit is een groep die almaar toeneemt door de internationale aantrekkingskracht van Amsterdam als vestigingsplaats voor multinationals en de creatieve industrie.

Over City ID Group

City ID Group is een snel groeiende hotelketen met een onderscheidend concept: appartementen met het comfort van een full service hotel waarbij de lokale identiteit terugkomt.

De hotels zijn hierdoor ideaal voor zowel korte als langere verblijven.

Het volgende hotel dat ontwikkeld zal worden binnen het City ID Suites label (Boot & Co in de Houthavens) is eveneens ontworpen door Kollhoff Architekten. Het portfolio van City ID Group bestaat uit Amsterdam ID Aparthotel, A-Partments en Twenty Eight by City ID Suites

Reageer op dit artikel