fotoreportage

Foto’s verbouwd Hotel Arena: nieuwe hotelvleugel

Hotel 1195

De grootschalige verbouwing van Hotel Arena in Amsterdam van Paul Hermanides van de Amsterdam Village Company is zo goed als klaar. ‘Nog enkele details en kamers. Op 1 september is de grand opening.’ De verbouwing omvatte een nieuwe hotelvleugel, studio’s en een volledige rebranding.

Foto’s verbouwd Hotel Arena: nieuwe hotelvleugel

Ondernemer en eigenaar Paul Hermanides heeft het volledige design en gedachtegoed van Hotel Arena vernieuwd. Hij wil zo het hotel herpositioneren als een ‘In the City Park’ – concept voor zowel toeristen als de Amsterdammer zelf.

De verbouwing van het monumentale pand aan het Oosterpak is op 1 september klaar met een nieuwe hotelvleugel (inclusief 16 nieuwe kamers), Café-Restaurant Park, creatieve meeting en event studio’s en een nieuwe look voor het volledige pand. Het aantal kamers is toegenomen door de bouw van de nieuwe hotelvleugel. De originele kamers zijn vernieuwd en ademen de sfeer van een intiem boutique hotel, aldus Amsterdam Village Company.

Het hotel is gevestigd in het monumentale St. Elisabeth Gasthuis in Amsterdam Oost. Na dienst te hebben gedaan als wees- en gasthuis werd de locatie begin jaren tachtig in gebruik genomen als jeugdhostel. Onder leiding van Paul Hermanides ontwikkelde het budget hotel zich tot een luxe locatie, wat resulteerde in een viersterren beoordeling in 2009. Het nieuwe uiterlijk van het hotel is de  start een volgende fase in de geschiedenis van het hotel.

Verantwoordelijk voor het redesign van de 11.000 m2 aan ruimte zijn TeamV Architectuur en TANK Interior Design. Samen creëerden zij een balans tussen de historische omgeving en het vele groen van het Oosterpark.

Verbinding Hotel Arena met Oosterpark

Een nieuwe lay-out en design verbinden het gebouw met het naastgelegen park, wat resulteert in een omgeving waar alle sociale en culturele achtergronden elkaar vinden. Dit komt ook terug in het op groente gefocuste menu van Park. De kruidentuin van het restaurant is een belangrijk onderdeel van het nieuwe design.

De historische kapel is samen met de nieuwe galerie een ontmoetingsplek voor iedereen die wil genieten van concerten, debatten, theater- en filmvoorstellingen. Vijf nieuwe studio’s en een zonnige patio zijn locaties waar professionals elkaar kunnen treffen.

Leestips:

Nieuw Restaurant Hotel Arena heet Park (juli 2016)

Eerste Beelden vernieuwd Hotel Arena (mei 2016)

Paul Hermanides slaat eerste paal nieuw Hotel Arena (juli 2015) 

Kapel Hotel Arena in ere hersteld (dec 2015) 

Reageer op dit artikel