fotoreportage

Horecainterieur: De Mooie Mijt ‘restaurant, hotel én galerie ineen’

Hotel 1440

De Mooie Mijt / Galerie Tien, zo heet het nieuwe concept waarbij een restaurant, een klein hotel en een galerie zijn gecombineerd op het Drentse platteland. Begin deze maand opende het de deuren aan de Groningerweg 10 in Sleen.

Horecainterieur: De Mooie Mijt ‘restaurant, hotel én galerie ineen’

Het restaurant heeft een huiskameruitstraling en een Franse keuken met internationale en klassieke invloeden, waarbij gebruik wordt gemaakt van streekproducten. Gasten kunnen er terecht voor een kopje koffie met gebak, maar ook voor lunch en diner. Op de kaart staan gerechten als lam met za’atar, peulvruchten en gnocchi, maar ook schol met aardappel, venkel en kokkel.

Hotel

De vijf hotelkamers bevinden zich in de hooimijt naast het restaurant, een mooie nostalgische manier om te overnachten.  Elke kamer beschikt over een eigen terras of balkon met vrij uitzicht over de landerijen. In de kamers aandacht voor design. De inrichting van het perceel met een oude boomgaard, de boerderijtuin en de grazende dieren maken de plattelandsbeleving er compleet.

Galerie Tien

Daarnaast zorgt Galerie Tien voor de culturele omlijsting met collectie van hedendaagse kunstvoorwerpen. ‘Deze elementen gecombineerd met goed gastheerschap staan garant voor een onvergetelijke beleving op deze zo fraaie locatie’, aldus mede-eigenaar Erwin Weggemans, die samen met z’n partner én kunstenares Agnes Hoekman het bedrijf runt. Weggemans houdt zich voornamelijk bezig met het horecagedeelte. Diens partner met de galerie en het interieur. Galerie Tien toont naast een wisselende collectie van sculpturen en schilderijen ook een vaste collectie kunstwerken met als hoogtepunt enkele schilderijen van Jeroen Krabbé.

Reageer op dit artikel