nieuws

Delft krijgt speciaal hotel voor Chinezen

Hotel

In Delft opent eind dit jaar een hotel dat zich richt op de Chinese zakelijke markt. Het hotel krijgt de beschikking over 70 kamers, ontmoetingsruimten, een karaokebar en privé eetkamers, zo is bekendgemaakt tijdens het congres ‘De Chinese reismarkt: kansen en mogelijkheden voor toeristische ondernemers’ 30 mei in Amsterdam.

Daar werd ook bekendgemaakt dat de groeiende Chinese reismarkt veelbelovend is voor Nederland, maar dat de verwachte enorme aantallen bezoekers nog niet zijn gekomen. Dat staat in een rapportage die is opgesteld door het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen, de ING Bank en Horwath Consulting. Volgens de opstellers heeft de Chinese reismarkt al wel een sterke groei laten zien.

Om te profiteren van de komst van de Chinezen zouden hotelondernemers zich moeten verdiepen in de Chinese eetgewoonten. Bij het ontbijtbuffet worden brood en melk niet gewaardeerd. Ze houden na het opstaan van een warme hap, eieren met spek, rijst en noedels. Tijdens het diner of de lunch drinken Chinezen warm en géén koud water. Eetstokjes dienen rechts van het couvert neergelegd te worden.

Een belangrijk deel van de Chinese toeristen verplaatst zich in groepen die in circa vijftien dagen tien Europese landen bezoeken, zo meldt het ANP. Deze mensen bezoeken Europa doorgaans voor het eerst en willen de klassieke trekpleisters zien. Voor Nederland gaat het dan om bestemmingen als Amsterdam, de molens van Kinderdijk, de Keukenhof, Madurodam en de kaasmarkt in Alkmaar.

Reageer op dit artikel