nieuws

Gierkar ontlast hotel Princeville

Hotel

Nieuw hotel en dan geen aansluiting op de riolering. Dan moet de gierkar iedere dag maar één of twee keer langs komen om het afval te verwijderen. Bestaat niet, zou je denken. Het bestaat wel. Het nieuwe Van der Valk hotel Princeville in Breda is door een foutje op deze maatregel aangewezen.

Uitwerpselen en andere doorgespoelde zaken zouden, zoals te doen gebruikelijk, via de rioleringsbuizen afgevoerd worden op het gemeenteriool. De rioolbuis is inderdaad aanwezig, maar deze is niet aangesloten op het hoofdriool.

Directeur Wohrmann vindt het vervelend dat zijn ‘buurman’ Patrick van der Velden er de publiciteit mee zocht, zo meldt BN/ De Stem. De rioleringskwestie vertroebelt de ingebruikname van het nieuwe Princeville.

„We werken met een gerenommeerde aannemer en architect. Natuurlijk geloof je het niet als ze vertellen dat het hotel niet is aangesloten op de riolering. Ik wil dan alleen maar horen hoe het wordt opgelost“, aldus Wohrmann.

Wat normaal gesproken de riolering van de gemeente instroomt, komt nu terecht in een greppel op het terrein van Princeville. Daar pompt een gierkar het één- of tweemaal per dag weg. De plaats waar Princeville nu tijdelijk op loost, ligt pal achter de tuinen van Patrick van der Velden en zijn buren.

Reageer op dit artikel