Hotel vreest blikken van fietsers

Het lijkt onschuldig, maar is het niet. Hotel Golden Tulip in Alphen heeft in een brief aan de gemeente bezwaar gemaakt tegen de nieuwe fietsenstalling. Daar de stalling op circa tien meter afstand komt te liggen, vreest het hotel dat fietsers rechtstreeks het restaurant in kunnen kijken.

Bovendien zou de verlichting uit de stalling erg ongunstig vallen en wordt het uitzicht belemmerd. De fietsenstalling maakt deel uit van een totale opknapbeurt voor de stationsomgeving. De vormgeving van het object doet denken aan een appelschil. Fietsers kunnen op verschillende niveaus in- en uitrijden.

Hoteleigenaar Cees Toor maakt in een brief aan de gemeente bezwaar tegen de circa twaalf meter hoge ’appel’. ,,De verlichting vanuit de fietsenstalling zal storend werken voor de exploitatie van het hotel. Daarnaast wordt het uitzicht vanuit het restaurant-hotel belemmerd.’’

In een toelichting verklaart hij dat de soep niet zo heet gegeten dient te worden als deze wordt opgediend. ,,Ik vind de appelvormige stalling een heel mooi iets, maar we moeten de consequenties nader onderzoeken. Misschien zijn er oplossingen in het ontwerp te vinden.’’

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.