nieuws

Disneyland Hongkong stelt teleur

Hotel

Het attractiepark Disneyland in Hongkong heeft in het eerste jaar niet zoveel bezoekers getrokken als was gehoopt. De directie mikte in de eerste twaalf maanden op 5,6 miljoen mensen. Dat aantal zal nu waarschijnlijk in oktober worden bereikt.

Disneyland Hongkong bestaat op 12 september een jaar en heeft tot nu toe ongeveer vijf miljoen mensen weten binnen te halen. Velen van hen komen van het Chinese vasteland. Disneyland Hongkong is voor 57 procent eigendom van de plaatselijke regering, die een joint-venture heeft gesloten met amusementsconcern Walt Disney.

Het attractiepark kende enige aanloopproblemen. Eerder dit jaar liepen toeristen tegen een gesloten poort aan omdat het park overvol was. Uit frustratie klommen ze over de hekken en gingen ze met het personeel op de vuist. Volgens de directie moeten de Chinezen sowieso nog wennen aan het attractiepark, dat een typisch exponent is van de westerse amusementscultuur.

De afgelopen twee maanden ontving Disneyland Hongkong dagelijks 20.000 tot 30.000 bezoekers. De directie kan nog niet zeggen of het park, dat 3 miljard dollar heeft gekost, dit jaar winst zal maken. De hotels zijn nu voor 75 tot 80 procent bezet. Over de hele wereld zijn er nu vijf Disneyparken.

Reageer op dit artikel