nieuws

Lucas Petit neemt De Holtweijde over

Hotel

Landgoed De Holtweijde in het Twentse Lattrop is verkocht aan hotelman Lucas Petit. Petit, eerder deze week in het nieuws vanwege zijn voornemen te tekenen voor de hotelexploitatie van het horecaschip SS Rotterdam, wil de Holtweijde als ‘country living’ concept in de markt zetten.

5 miljoen omzet
Wat Petit voor de Holtweijde heeft betaald, wil hij niet zeggen. De jaaromzet bedraagt 5 miljoen euro. De Holtweijde was de afgelopen dertig jaar in handen van Jan en Mieke Leurink. Zij bouwden het bedrijf uit tot een hotel met 82 ruime suites, ondergebracht in landhuizen die verspreid liggen over het landgoed. In De Holtweijde is het Vitaalinstituut voor health & beauty gevestigd en daarnaast zijn er uitgebreide wellness- en fitnessmogelijkheden, conferentiefaciliteiten, tennisbanen en een drivingrange. Het landgoed is tien hectare groot.

Country living
Petit wil met De Holtweijde een antwoord geven op de toenemende vraag naar kwalitatief hoogstaande hotelaccommodaties, waar rust en vitaliteit centraal staan. Petit is directeur eigenaar van Hoscom, de holding waaronder drie hotels vallen: Badhotel Rockanje, Delta Hotel Vlaardingen en Stroom Rotterdam. Hotels met elk een eigen concept, van multi-media tot lodge. Petit: ,,Met De Holtweijde hebben we een nieuw concept in handen: country living.’’ Het hotel past helemaal binnen de filosofie van Hoscom; bijzondere locaties met bijzondere concepten die de omweg waard zijn.

Zie ook:
Lucas Petit mede-exploitant cruiseschip

Lucas Petit neemt Landgoed De Holtweijde over

Reageer op dit artikel