nieuws

Voorjaarsvakantie voor 1,1 miljoen Nederlanders

Hotel

Ongeveer 1,1 miljoen Nederlanders trekken erop uit tijdens de voorjaarsvakantie die zaterdag begint. Die prognose bracht het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) maandag naar buiten.

Het buitenland is met 600.000 vakantiegangers licht favoriet. Een half miljoen Nederlanders verblijven een of meer nachten elders in eigen land. Het verwachte aantal vakantiegangers ligt vrijwel even hoog als vorig jaar.

De voorjaarsvakantie wordt zoals gebruikelijk gespreid over Nederland (17 tot en met 25 februari in regio’s Midden en Zuid, 24 februari tot en met 4 maart in regio Noord).

Volgens de ANWB leidt de voorjaarsvakantie komend weekeinde niet tot extra drukte op de Nederlandse wegen. Wintersporters die met de auto naar de Alpen gaan, moeten wel rekening houden met lange files. Met name in de omgeving van München en bij de grensovergangen tussen Duitsland en Oostenrijk wordt het druk op de snelwegen.

Reageer op dit artikel