nieuws

Center Parcs loopt miljoenen mis

Hotel

Center Parcs heeft te maken met een flinke tegenvaller. De opening van het nieuwe vakantiepark Le Lac d’Ailette, volgens eigen zeggen het grootste toeristische project van Europa, is voor de tweede maal uitgesteld. Center Parcs loopt hierdoor miljoenen mis.

Center Parcs loopt miljoenen mis

De opening van het nieuwe park in Frankrijk in de buurt van Reims stond aanvankelijk gepland op 20 juli. Maar door vertraging in de afbouw werd die datum eerder al verschoven naar 10 augustus. Nu blijkt dat die datum ook niet haalbaar is en is de opening uitgesteld tot 28 september.

Daarmee loopt Center Parcs flink wat inkomsten mis omdat het niet kan profiteren van de zomervakantie. Het uitstel van meer dan twee maanden zorgt voor een miljoenenbedrag aan gederfde huurinkomsten, zo meldt TourPRess.nl. Gasten die voor eind september een bungalow zouden huren, krijgen een ander park aangeboden of hun geld terug.

Le Lac d’Ailette wordt gezien als de nieuwe generatie vakantieparken. Op een uitgestrekt terrein rondom een meer zijn 861 zeer gevarieerde, ultramoderne cottages gebouwd. Het hart van het park wordt gevormd door een haven, een overdekte wintertuin met restaurants en winkels. De investering in het project bedraagt in totaal ruim 260 miljoen euro.

Eerder verschenen berichten over Center Parcs:

Reageer op dit artikel