nieuws

‘Center Parcs zet aan tot spijbelen

Hotel

Center Parcs ligt onder vuur over een kortingsactie. De bungalowgigant zou met kinderkortingen stimuleren dat ouders hun kinderen laten spijbelen. De zogeheten Kids Korting voor kinderen van zes tot twaalf jaar geldt alleen buiten de schoolvakanties om.

‘Center Parcs zet aan tot spijbelen

Dat meldt De Telegraaf. Onderwijswethouders van de grote steden zijn kwaad op Center Parcs, nu het met Kids Korting is gekomen. De Haagse wethouder Sander Dekker heeft de directie van Center Parcs in een brief laten weten dat het de kinderkorting onbehoorlijk vindt.

‘Ik wil u nadrukkelijk verzoeken deze actie te heroverwegen. In de Leerplichtwet 1969, onder artikel 11 g, staat dat verlof buiten de reguliere schoolvakanties om slechts in zeer bijzondere omstandigheden mogelijk is. Vakantie in een goedkope periode of in verband met een speciale aanbieding valt zeker niet onder zeer bijzondere omstandigheden’, zo schrijft Dekker aan de Center Parcs-directie.

Center Parcs ontkent dat het bedrijf aanzet tot schoolverzuim. Volgens een woordvoerster gaat het inderdaad om midweekse boekingen buiten de vakantieperioden maar ‘wat is de verantwoordelijkheid van de ouders’.

Zie ook:

Center Parcs wijzigt kortingen radicaal

Reageer op dit artikel