nieuws

De Koperen Hoogte: meer klanten door minder faciliteiten

Hotel

Hotel de Koperen Hoogte in Zwolle heeft zijn vijfde hotelster overboord gegooid. General manager Wanda Stuut gooide op symbolische wijze de ster van het hotel in de 60-meter hoge oude watertoren naar beneden. De Koperen Hoogte gaat door als een viersterrenhotel.

Het luxe hotel van Hennie van der Most langs de A28 ten noorden van Zwolle startte in 2001 als een vijfsterrencomplex, voorzien van het draaiende luxe restaurant La Tour en een shopping- en zakencentrum. Het hotelbedrijf, ook wel bekend als De Lichtmis, wil af van het dure imago en gaat daarom door als viersterrenbedrijf. ‘We willen de zaak laagdrempelig maken met behoud van de kwaliteit’, laat pr-functionaris Bärbeli Muschter van het bedrijf weten. Van de bouw van het voor vijfsterren hotel benodigde zwembad, ziet De Koperen Hoogte af.

Gm Wanda Stuut werd vrijdagochtend om 10.00 uur in een bakje van een hoogwerker omhoog gehesen. Op 60-meter hoogte schroefde ze één van de vijf sterren van de toren. De ster viel in het kanaal nabij de toren en de omliggende golfbanen. Met de symbolische actie van Stuut wil grondlegger Hennie van der Most af van het idee dat binnenlopen bij De Koperen Hoogte een vermogen kost.

Van der Most: ‘Ik wil maar één ding, dat is dat gasten zowel zakelijk als privé zich bij ons vermaken en vooral lekker eten en drinken. Mensen denken nu dat het bij ons een vermogen kost. Dat is niet zo. Voor maar 2,25 euro heb je een lekker kopje koffie met een bonbon. Ook hebben we tegenwoordig gewoon een broodje kroket op de lunchkaart staan.’

De Koperen Hoogte beschikt over zestien luxe hotelkamers, een royale suite en een top suite waarvan het dak bij helder weer geopend kan worden. Voor ontspanning kunnen gasten terecht in de 18 holes golftuin en in de restaurants La Tour en La Galerie.

Reageer op dit artikel