nieuws

De Koperen Hoogte zet ook kunst in tegen duur imago

Hotel

De Koperen Hoogte in Zwolle blijft werken aan het verlagen van de drempel. Anderhalve week geleden liet het een ster van het toenmalige vijfsterrenhotel vallen. Nu zet het bedrijf van Henny van der Most kunst in om meer gasten te trekken.

Het horecabedrijf werkt daarvoor nauw samen met Marion Baars. De Zwolse kunstenares heeft een galerie ingericht in het souterrain van de voormalige watertoren. Hierin hangen vele schilderijen van de schilderes die eerder exposities had in driesterrenrestaurant De Librije en La Garage van Joop Braakhekke.

Vooralsnog zijn in het souterrain alleen schilderijen te zien van Baars zelf. ‘Ik ben huisexposant. De komende tijd nodig ik kunstenaars uit Zwolle en omgeving uit hier hun werk te laten zien. Uiteindelijk moet het hier een platform voor kunstenaars worden’, aldus Baars in De Stentor.

De schilderijen van de kunstschilder hangen door het hele gebouw, maar alleen in het souterrain zijn ze voor iedereen toegankelijk. Baars: ‘Mensen kunnen een bezoek aan de galerie combineren met een lunch. Het gaat erom dat de hoge drempel verdwijnt.’

Onlangs gooide general manager Wanda Stuut op symbolische wijze een ster van het 60-meter hotel naar beneden, om zo aan te geven dat het horecabedrijf af wil van het dure imago. Grondlegger Van der Most wil definitief afrekenen dat een bezoek aan De Koperen Hoogte een vermogen kost.

Reageer op dit artikel