nieuws

Kruisherenhotel Maastricht genomineerd voor MIPIM Award 2006

Hotel

Voor de MIPIM Award 2006 heeft een internationale jury een vijftiental projecten genomineerd verdeeld over vijf categorieën. In de categorie ‘Hotels and Tourism Resorts’ is het Kruisherenhotel Maastricht genomineerd. Het kruisherenhotel neemt het op tegen het Monte-Carlo Bay Hotel & Resort in Monaco en het Deluxe Hotel Villa Kennedy in Frankfurt.

Het Kruisherenhotel moet dit jaar als enige de Nederlandse eer hooghouden. Het hotel werd geopend op 1 mei 2005 en mocht het afgelopen jaar al de Victor de Stuersprijs en “ the European Hotel Design Award” in de categorie: Beste architectuur – ”Restauratie, verbouwing of herinrichting” in ontvangst nemen.

MIPIM is het grootste vastgoed evenement ter wereld dat plaatsvindt van 14 –17 maart 2006 in het Palais des Festivals in Cannes (F). De prestigieuze Awards worden toegekend aan vastgoedprojecten die tussen maart 2005 en maart 2006 gerealiseerd zijn. Zij moeten daarbij voldoen aan een aantal criteria zoals o.a. de technische en architectonische kwaliteiten, de originaliteit van het design, de succesvolle harmonisatie met de omgeving, de toegankelijkheid van de hotelfaciliteiten en de service voorziening. De uiteindelijke winnaars worden bekendgemaakt tijdens de officiële “MIPIM Awards Ceremony” op dinsdag 16 maart.

Reageer op dit artikel