nieuws

Landal en Weekendjeweg.nl scoren met regen

Hotel

Ondanks het slechte weer regent het reserveringen in Nederland. Landal GreenParks en Weekendjeweg.nl melden forse stijgingen van het aantal boekingen de afgelopen twee weken. De extreme hitte in Zuid-Europa speelt de Nederlandse horeca in de kaart.

Landal en Weekendjeweg.nl scoren met regen

‘De regen en de onbestendige zomer deren de vakantieganger niet’, zo meldt Bas Hoogland, commercieel directeur van Landal. ‘Het lijkt alsof het publiek de aanhoudende hitte in Zuid-Europa voor gezien houdt. Ze hebben geen zin om bij 42 graden in Turkije een darminfectie op te lopen’.

Landal en Weekendjeweg.nl noteerden de afgelopen twee weken boekingsstijgingen van 20 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Hoogland: ‘De week zitten we helemaal vol. Voor volgende week zijn nog een paar huisjes beschikbaar. Het weer heeft beduidend minder effect, dan dat iedereen roept’.

Ook de dure last-minute prijzen zijn volgens Hoogland van invloed. ‘Last-minute is niet goedkoop. Een huisje in eigen land kost je voor een week zo’n honderd euro per persoon. Dat is goed te doen. Ik denk niet dat de huidige boekingen ten koste gaan van campings. Het zijn vooral extra reserveringen, mede vanwege de goede economie op dit moment’.

Voor boekingssite Weekendjeweg.nl heeft de extra zomerdrukte flinke gevolgen. ‘We hebben inmiddels vakantieroosters aangepast aan de aan aanhoudende drukte’, aldus directeur Karel Vos van Weekendjeweg.nl.

Het positieve nieuws als gevolg van het slechte weer komt enkele dagen na treurige berichten uit andere sectoren van de horeca. De strandhoreca meldde vorige week dat aanhoudende buien ervoor zorgen dat het seizoen bijna als verloren kan worden beschouwd. Wanneer het weer niet verbetert, loopt de strandhoreca een strop op van 50 miljoen euro, zo meldde de strandhoreca vorige week.

Eerdere berichten over Landal

Reageer op dit artikel