nieuws

Toerisme Aruba overleeft Holloway

Hotel

Het toerisme op Aruba zit weer in de lift. Dit na een flinke dip in 2006 als gevolg van de slepende zaak rondom de verdwijning van Natalee Holloway. In de eerste maanden van dit jaar kwamen zes procent meer mensen naar Aruba.

Dat meldt de Aruba Tourism Authority. Vorig jaar kampte het eiland met een flinke terugval van het aantal toeristen. Een groot deel hiervan werd toegeschreven aan de negatieve berichtgeving rond de verdwijning van de Amerikaanse tiener Natalee Holloway.

Holloway verdween op 30 mei 2005. Ze was voor het laatst gezien in een café-restaurant op het eiland. Ondanks diverse verhoren is de zaak rond de verdwijning nog steeds niet opgelost. Inmiddels lijkt Aruba af te rekenen met de publiciteit die het imago van het eiland geen goed deed.

De eerste maanden van 2007 telde Aruba vooral meer bezoekers uit Nederland. Ook het aantal Scandinaviërs, Britten en Spanjaarden nam toe. Vanuit de VS kwamen weer meer toeristen naar Aruba. Dit is mede te danken aan de komst van de budgetmaatschappij JetBlue.

Zie ook:

Horeca Aruba in het nauw (nov, 2005)

Toerisme Aruba overleeft Holloway

Reageer op dit artikel