nieuws

Toprestaurant De Echoput wordt ook hotel

Hotel

Het bekende restaurant De Echoput in de koninklijke bossen van Paleis Het Loo in Apeldoorn wordt gesloopt om plaats te maken voor een restaurant met hotel. Want gastronomie anno 2003 vraagt volgens eigenaar Peter Klosse om ‘totaalbeleving’.

De restauranteigenaar heeft maandag de nieuwbouwplannen gepresenteerd waar twee jaar aan is gewerkt. Het met een Michelinster bekroonde restaurant in Hoog Soeren krijgt een vijfsterrenhotelvoorziening met veertig kamers. Het hotel moet zich vanaf de start direct kunnen meten met de allerbeste hotels in binnen- en buitenland. ‘We leggen de lat hoog’, aldus de eigenaar.

De uitbreiding met hotelkamers komt volgens Klosse voort uit veranderde behoeften binnen de gastronomie. ‘Er zijn tegenwoordig haast geen landelijk gelegen toprestaurants zonder overnachtingsmogelijkheden. Bij gastronomie gaat het tegenwoordig om totaalbeleving. Veel gasten willen lekker eten in het restaurant en daarna blijven slapen in een vergelijkbare omgeving. Daardoor kunnen gasten bovendien alcohol drinken en de volgende dag weer achter het stuur van hun auto stappen.’

Voor de bouw is een jaar uitgetrokken, maar het is nog niet bekend wanneer de werkzaamheden beginnen. ‘Dat kan eind van het jaar zijn, maar ook volgend jaar.’ Tot die tijd blijft het restaurant geopend. Het startsein van de bouw is afhankelijk van de gemeentelijke inspraakprocedure die maandag begonnen is en vier weken duurt. De plannen van de hoteleigenaar zijn ontwikkeld in nauw overleg met de gemeente.

Het uit 1955 stammende restaurant is bekend door de zestig meter diepe echoput die begin 19e eeuw werd gegraven op last van koning Lodewijk Napoleon. De put diende onder meer om paarden van water te voorzien. Bij de herinrichting van het terrein rond het toekomstige restauranthotel krijgt de put in een klein huisje langs de weg een prominentere plaats.

Reageer op dit artikel