nieuws

Ciel Bleu compleet gerestyled

Hotel

Ciel Bleu, één van de sterrenzaken in het Amsterdamse Okurahotel, wordt volledig opnieuw ingericht, laat de kersverse PR-manager Tamara Tong Sang weten.

Ciel Bleu compleet gerestyled

‘Alles is eruit’, zegt Tong Sang over Ciel Bleu. ‘We vonden dat de klassieke uitstraling niet meer paste bij onze jonge en innovatieve chef-kok, Onno Kokmeijer. De nieuwe inrichting wordt strak en modern, met veel donker hout.’

Als belangrijkste noviteit noemt Tong Sang de komst van een witmarmeren Chefs table in de keuken, waar maximaal elf couverts aan kunnen. ‘Dat is altijd een droom van Kokmeijer geweest. De tafel heeft een U-vorm, waardoor de chef de tafel als het ware binnenloopt om zijn gasten te bedienen’, aldus Tong Sang.

Om van dit privilege te genieten moet men minstens met zes personen resereven, en zo’n tweehonderd euro neertellen voor diner en wijnarrangement. ‘Maar dan is de tafel gegarandeerd exclusief, en kunnen de gasten dineren in de sfeer van het restaurant met om zich heen de hectiek van de keuken’, zegt Tong Sang.

Naast Ciel Bleu herbergt Okura Amsterdam nog een restaurant met een Michelinster: het klassiek-Japanse Yamazato. Daarnaast heeft brasserie Le Camelia een Bib Gourmand, waarmee drie van de vier restaurants in het hotel door Michelin beloond zijn.

Eerdere berichten over Okura

Reageer op dit artikel