nieuws

Hiltonbaas krijgt megabonus

Hotel

Stephen Bollenbach, de hoogste baas van de Hilton hotelgroep, krijgt bij zijn naderende aftreden, eind dit jaar, een bonus mee van een slordige 125 miljoen dollar.

Hiltonbaas krijgt megabonus

Dit werd eerder deze week bekend toen ook meer details naar buiten kwamen over de deal met het private equity fonds Blackstone Group, dat het op één na grootste hotelconcern van de VS voor 20 miljard dollar overneemt.

Aandeelhouders hebben in totaal 12 rechtzaken aangespannen tegen Hilton om de overname tegen te houden.

De bonus voor Bollenbach komt deels voort uit de verkoop van het bedrijf. Hij heeft een optiepakket van bijna 75 miljoen dollar, ruim twee miljoen dollar aan aandelen en krijgt een prestatiebonus van ruim dertien miljoen. Daarnaast krijgt hij 35 miljoen als de deal met Blackstone rond is. Het is dan ook niet verassend dat de vertrekkend CEO heeft aangekondigd dat Hilton zich in alle rechtzaken heftig zal verdedigen.

eerdere berichten over Hilton

Reageer op dit artikel