nieuws

Landal vangt studenten op

Hotel

De Wageningen Universiteit gaat tot eind van dit jaar ongeveer zeventig buitenlandse studenten onderbrengen in bungalows van Landal Greenparks. De toestroom van studenten uit het buitenland is dit jaar zo groot, dat de universiteit niet voldoende gemeubileerde kamers voor hen heeft.

Landal vangt studenten op

Dat heeft een woordvoerder van de universiteit donderdag gezegd. De studenten krijgen tijdelijk een kamer in een Landal-vakantiebungalow in ’t Loo-Oldebroek, Hoenderloo of Miggelenberg.

De huisvesting kost hen een tientje per nacht. De universiteit verwacht dat er eind november weer voldoende kamers in Wageningen zijn, omdat in het najaar veel internationale studenten en promovendi hun opleiding afronden.

Gehuurde fiets

Een Wageningse reisorganisator wees de universiteit op de mogelijkheid van het huren van vakantiebungalows. ‘Het is stukken goedkoper dan hotelkamers inkopen of zelf noodhuisvesting neerzetten’, aldus een woordvoerder van de universiteit.

De studenten wonen met zes tot acht personen in een bungalow. Op het park kunnen ze gebruik maken van de recreatieve voorzieningen zoals het zwembad, sportfaciliteiten en horeca. Omdat de parken nogal uitgestrekt zijn, krijgt elke student daar ook een door de universiteit gehuurde fiets.

Feestbeesten

De universiteit heeft dagelijks busvervoer geregeld vanaf de parken in de Veluwse bossen naar de campus in Wageningen. Elke week is er overleg met de buitenlanders die in de bungalows wonen.

Mocht blijken dat zij ’s avonds vervoer naar het Wageningse uitgaansleven willen hebben, dan zorgt de universiteit daarvoor. ‘Maar deze studenten zijn meestal al wat ouder en geen feestbeesten. Dat kunnen ze niet betalen; hun studie is al duur genoeg’, aldus de woordvoerder.

Meer over Landal

Reageer op dit artikel