nieuws

Meldpunt voor toeristenbelasting

Hotel

De Consumentenbond heeft een meldpunt toeristenbelasting geopend. Zij wil zo beter inzicht krijgen in de tarieven en de toeslagen die consumenten krijgen voorgeschoteld in hotels.

Meldpunt voor toeristenbelasting

De hoogte van de belasting voor een overnachting in hotel of camping verschilt flink per gemeente, blijkt uit onderzoek van de Reisgids van de Consumentenbond. De tarieven lopen uiteen van 34 eurocent tot 3,50 euro per nacht.

Uit een steekproef onder de websites van 300 recreatieondernemers blijkt dat de helft toeristenbelasting vraagt. Eenderde van hen hield zich daarbij niet aan het tarief van de gemeente, maar gooide er nog een bedrag bovenop. Die toeslag varieerde van een paar cent tot toch wel aanzienlijke bedragen, aldus de bond. Zij vindt dit onacceptabel.

De Consumentenbond wil dat ondernemers de belasting in de eindprijs verwerken, zodat toeristen weten waar zij aan toe wanneer zij een overnachting boeken.

Reageer op dit artikel