nieuws

Minister in geweer tegen legionella

Hotel

De veteranenziekte is de nachtmerrie van elke hotelier. Elk jaar steekt de bacterie wel ergens de kop op, met soms als gevolg dat een complete vleugel ontruimd moet worden, of zelfs een heel hotel tijdelijk de deuren moet sluiten.

Minister in geweer tegen legionella

Jaqueline Cramer, minister van VROM, nam eerder deze week een actieplan van de installatiebranche in ontvangst, wat erop gericht is legionellarisico’s verder te verminderen.

Tienduizenden monteurs van installatiebedrijven zullen de komende tijd worden bijgeschoold in de nieuwe voorschriften voor waterinstallaties, opgesteld door brancheorganisatie Uneto-VNI.

Cramer juicht het initiatief van de sector toe, maar volgens haar is de situatie ‘nog niet voldoende onder controle’.

Het aantal legionellagevallen is niet verontrustend, maar er zijn volgens de minister nog te veel bedrijven niet op de hoogte van de nieuwe voorschriften. ‘Dat moet gerepareerd, anders dreigt weer een uitbraak’, volgens Cramer.

In mei bleek dat bijna een kwart van alle nieuwbouwcomplexen in Nederland een sterk verhoogd risico heeft op besmetting. Ziekenhuizen en hotels vormen vaak de meest risicovolle ‘brandhaarden’.

Zie ook:

Reageer op dit artikel