nieuws

Paal van Bernhard’ niet voor hotel de Wereld

Hotel

De discussie rond de plaatsing van het Wageningse vrijheidsmonument waar al jaren over gesteggeld wordt, is weer opgelaaid. Eén ding is zeker: de ‘paal van Bernhard’ komt niet voor de deur van hotel De Wereld.

Paal van Bernhard’ niet voor hotel de Wereld

Gemeente, politice, bewonersverenigingen en het hotel buitelen al jaren over elkaar in de strijd om het kunstwerk een passende plek te geven in de stad.

De gemeente wilde in 2004 de vuurzuil, die door de vorm en de beweging veel weg heeft van een fallus, oorspronkelijk op het 5-mei plein zetten, op de plek waar wijlen Prins Bernhard jarenlang het defilé van oud-strijders afnam.

Hotel de Wereld op haar beurt zag niets in het brandende gevaarte voor haar deur, de ongepaste symboliek zou afstralen op het keurige hotel. Ook enkele politieke partijen wilde dat de gemeente helemaal afzag van plaatsing van het monument, waar naast sponsorgeld ook ruim een ton gemeenschapsgeld in zit.

Bewonersverenigingen stelden alternatieve locaties voor, maar het kunstwerk ligt al drie jaar in opslag op de gemeentewerf. Zonde, meende de locale afdeling van de VVD, en stelde onlangs weer vragen in de gemeenteraad.

Men denkt nu weer na over waar het monument mag komen. In ieder geval niet voor hotel de Wereld.

Reageer op dit artikel