nieuws

‘Curaçao heeft toeristenpolitie nodig

Hotel

Op Curaçao moet speciale toeristenpolitie komen. Op die manier krijgen toeristen op het eiland extra bescherming. Tegelijkertijd wordt daarmee schade voorkomen aan vooral het cruisetoerisme op Curaçao.

‘Curaçao heeft toeristenpolitie nodig

Daarvoor pleit de politieke partij MAN, de grootste oppositiepartij op het eiland. MAN-leider Charles Cooper heeft maandag een voorstel hierover gestuurd naar gezaghebber Lisa Dindial van Curaçao. Op het eiland zijn vorige week twee toeristen op klaarlichte dag overvallen.

In de afgelopen maanden zijn toeristen vaker het slachtoffer geweest van overvallers. Cooper wil met de oprichting van een speciale een heid van de politie die zich bezighoudt met toeristen de veiligheid van bezoekers op populaire plekken in de gaten houden.

Tegelijkertijd moeten de agenten als vraagbaak voor vakantiegangers kunnen dienen. Op die manier wil hij voorkomen dat er meer misdaden tegen bezoekers plaatsvinden en Curaçao een slechte naam krijgt.

Reageer op dit artikel