nieuws

Gm Dubbeling voelt zich thuis op Curaçao

Hotel

Stefan Dubbeling, de general manager van het Floris Suite Hotel op Curaçao, zegt voorlopig niet meer terug te willen naar Nederland. Na een vroegtijdig vertrek bij het Palace Hotel in Noordwijk en een flitstransfer naar Curaçao, voelt Dubbeling zich al helemaal thuis op het eiland.

Gm Dubbeling voelt zich thuis op Curaçao

Curaçao is veel meer in ontwikkeling en dus in een groot verschil met Nederland, meldt Dubbeling vanaf het tropische eiland. Dubbeling is nu enkele maanden gm van het Floris Suite Hotel.

‘Alhoewel de situatie hier juist wel weer veel overeenkomsten vertoont met de situatie in Noordwijk, toen ik begon. Daar was de onderlinge samenwerking tussen hotels ook nog niet echt goed doorgevoerd, en was het salesbeleid ook behoorlijk narrow-minded.’

Klimaat

De 35-jarige Dubbeling runt het Floris Suite Hotel. Een relatief klein en luxe hotel met 72 kamers. Het hotel telt zo’n 75 man personeel, deels parttime. Vooral de f&b steekt er bovenuit. Dubbeling laat weten dat het hotel een van de betere restaurants op het eiland bezit.

Verder is Dubbeling erg te spreken over het klimaat. ‘Dat vond ik in Noordwijk, dé mondaine badplaats van Nederland, nog wel eens moeilijk. Ik heb daar heel wat dagen in de stromende regen de parkeergarage in en uit gereden. Hier hebben we de luxe dat het bij hoge uitzondering even regent of dat we een staartje van een orkaan meekrijgen.’

Drama

Dubbeling zegt begrip te hebben voor de kritiek van collega-ondernemer Jacob Gelt Dekker, die regelmatig hard uithaalt naar de lokale politiek. ‘Ik begrijp wel wat hij zegt. De verschillen op het eiland zijn groot en veel basiszaken ontbreken. Openbaar vervoer bijvoorbeeld is een drama. Veel bedrijven moeten zelf voor vervoer van de medewerkers zorgen’.

Tot slot laat Dubbeling weten dat een terugkeer naar Nederland er voorlopig niet in zit. ‘Ik kom voorlopig niet meer terug. Het is een geweldige stap in een geweldig hotel. Ik moet me inhouden om niet in het zwembad te springen. Want dat is zo verleidelijk.’

Zie ook

Reageer op dit artikel