nieuws

Hotel Nassau-Bergen bestaat 100 jaar

Hotel

Hotel Nassau-Bergen in Bergen aan Zee bestaat dit jaar honderd jaar, en viert dat met een jubileumboek waarin de rijke historie van het hotel in de duinen beschreven staat.

Hotel Nassau-Bergen bestaat 100 jaar

De voorloper van hotel Nassau-Bergen werd in 1907 opgericht door de heer C. Zeiler als café-restaurant. Na twee jaar verplaatste het etablissement naar een pand in de duinen, en kreeg het de naam van twee adellijke geslachten die al eeuwen in Bergen wonen.

Het hotel, toendertijd een begrip in de Nederlandse hotelwereld, moest in de oorlog wijken voor de bouw van de Duitse bunkerlinie Atlantikwall, staat op de website te lezen.

Na de oorlog herbouwde de weduwe van de in 1944 overleden oprichter het hotel op de oorspronkelijke plaats in de duinen, waardoor het één van de weinige hotels in Nederland is met uitzicht op zee.

Een dochter van het oprichtersechtpaar, Nettie Zeiler, leidde het hotel van 1951 tot 1967 tot het verkocht werd aan de familie Reitsma, nu nog eigenaar van het hotel.

Nettie Zeiler, inmiddels 90 jaar, nam eerder deze maand tijdens een feestelijke bijeenkomst in het hotel het boekje ‘Een eeuw te gast’ in ontvangst over de rijke historie van 100 jaar Hotel Nassau-Bergen, schrijft Highprofile.

Reageer op dit artikel