nieuws

Investeerders dupe Turkse hotelzwendel

Hotel

Gouden bergen werden beloofd bij investering in een hotelproject aan de Turks zuidkust. Nu zijn de initiatiefnemers met de noorderzon -en alle miljoenen- vetrokken, en blijven de investeerders berooid en zonder een cent achter.

Investeerders dupe Turkse hotelzwendel

Men kon inschrijven op de bouw van het 144 kamers tellend Golden Sun resort en tientallen vakantievilla’s. Binnen enkele jaren zou men gegarandeerd een rendement halen van bijna 13 procent.

Een grootscheepse mediacampagne moest mensen overhalen hun spaarcenten, tweede hypotheek of pensioenpot op te nemen en te investeren in het hospitality vastgoedproject.

Gouden bergen

Tientallen mensen vielen voor de beloofde gouden bergen, vertelt consultant Peter van Ipselen in De Telegraaf. Hij was ingehuurd door het beleggingshuis Hooghuys & Versteeghe om investeerders aan te trekken.

Naar schatting stopten meer dan 700 beleggers per persoon 50.000 tot 200.000 euro in het project, in totaal bijna 70 miljoen.

Belazerd

Toen kort geleden bekend werd dat iedereen belazerd was, inclusief hijzelf, heeft Van Ispelen snel nog acht investeerders kunnen overtuigen zich terug te trekken, en nu zet hij zich in de daders te pakken.

Het kantoor van de initiatiefnemers bleek leeg, en de eigenaren spoorloos. De FIOD jaagt inmiddels op hen, maar intussen zitten tientallen mensen met torenhoge schulden die ze helemaal niet kunnen dragen. ‘Negentig procent had nooit eerder geïnvesteerd, en had eigenlijk de financiële ruimte helemaal niet’, zegt Van Ispelen.

Inmiddels hebben ruim 100 gedupeerde Golden Sun Resort-beleggers, samen goed voor 5,5 miljoen euro, zich gemeld bij het advocatenkantoor Bartels Advocaten te Zeist. Mr C.Fiscalini van dit kantoor liet weten dat Bartels bereid is de belangen van deze gedupeerden te behartigen.

Reageer op dit artikel