nieuws

MKB: ‘Heffingen niet betalen

Hotel

Cafés, hotels en restaurants moeten stoppen met het betalen van rekeningen voor muziek-, film- en kopieerheffingen. De oproep tot burgerlijke ongehoorzaamheid komt van Jan Meerman, vicevoorzitter van MKB-Nederland.

MKB: ‘Heffingen niet betalen

Meerman zegt dat het weigeren van het betalen van rekeningen het laatste redmiddel is in de strijd tegen heffingen. Hij erkent dat ondernemers juridisch in problemen kunnen komen door het weigeren rekeningen te betalen.

‘Het zal juridisch lastig vallen, maar het is ons laatste redmiddel. Want de onmacht en frustratie over deze kaalplukkerij is zeer hoog’, aldus Meerman in De Telegraaf.

De vicevoorzitter van MKB-Nederland bekritiseert de ontoegankelijkheid van de heffingorganisaties. ‘Je loopt tegen een loden deur aan als je informatie wilt hebben hoe de tarieven berekend worden. De ene heffing wordt berekend op de vierkante meters van een zaak en de andere naar het aantal medewerkers’.

Ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB hebben in een brandbrief minister Hirsch Ballin van Justitie opgeroepen om zo snel mogelijk in te grijpen in het woud van heffingsclubs.

Zie ook

Reageer op dit artikel