nieuws

Paul Rinkens: ‘Maastrichtenaar is lui

Hotel

Creatief ondernemer Paul Rinkens in Maastricht vindt zijn stadsgenoten lui en te weinig in voor vernieuwing. De gemeente Maastricht zou een denktank moeten installeren om de stad nieuwe elan te geven, vindt Rinkens.

Paul Rinkens: ‘Maastrichtenaar is lui

De ondernemer die recentelijk opzien baarde met zijn nieuwe low budget hotelconcept Qbic stelt vast dat elke zichzelf respecterende stad in Nederland z’n eigen Preuvenemint heeft naar Maastrichts voorbeeld en dat zelfs een stad als Amersfoort nu ook al luxe winkels heeft à la Prada. ‘En dan vragen wij ons over 20 jaar af: waar zijn onze klanten toch gebleven?’

Het is volgens Rinkens hard nodig om aan de vernieuwing van Maastricht te werken. Er is werk aan de winkel, maar volgens zijn waarneming zit heel werkend Maastricht om half vier al in de kroeg aan het bier.

Zijn plan om een gemeentelijke denktank op te tuigen krijgt de steun van VVD-raadslid Simona Maassen.

Hij doet zijn uitspraken in de jongste uitgave van Misset Hotel (supplement van Misset Horeca) van september 2007.

Reageer op dit artikel