nieuws

Subsidie-wethouder’ Librijehotel weg

Hotel

Wethouder Emmy Witbraad van Zwolle, die onlangs in het nieuws kwam vanwege een subsidie voor het Librijehotel, stapt op. Witbraad (PvdA) heeft maandag haar ontslag ingediend.

Subsidie-wethouder’ Librijehotel weg

Dat meldt De Volkskrant. Witbraad vertrekt omdat ze ‘geleidelijk aan draagvlak in de gemeenteraad heeft verloren’.

Witbraad kwam enkele weken geleden onder vuur te liggen na de toezegging om 200.000 euro subsidiegeld te schenken aan Jonnie en Thérèse Boer van De Librije. Het geld is bedoeld voor de bouw van het Librijehotel in de oude Zwolse gevangenis Het Spinhuis.

De toezegging kwam haar op veel kritiek te staan. Enkele lokale politieke partijen waren van mening dat de subsidie niet eerlijk was verstrekt. Jonnie en Thérèse Boer bouwen momenteel de vervallen voormalige gevangenis om tot een hotel-restaurant met kook- en wijnstudio.

Het vertrek van Witbraad is niet geheel toe te schrijven aan de commotie rond het Librijehotel. Ook andere projecten, zoals boerderij De Oude Mars en festival De Stad als Theater, kwamen haar op forse kritiek te staan. De kritiek richtte zich vooral op haar manier van presenteren en communiceren.

Zie ook

Reageer op dit artikel